به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین تراشیون در محفل معارفی حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، با بیان یان که بشر معاصر دچار بحران هویت است و نظام سلطه سرمایهداری مادی، بشر را به سمت بیهویتی بیشتر سوق میدهد، اظهار داشت: تمدن غربی مبتنی بر نظام مادی فاقد الگوی هویتبخش انسانی است.
وی ضمن اشاره به اهمیت الگوی جامع انسانی به فرازهایی از زیارت جامعه کبیره اشاره و اهلبیت علیهمالسلام را والاترین الگوی معرفی شده توسط ذات اقدس الهی برای بشر دانست و اذعان داشت: وجود مبارک صدیقه طاهره سلاماللهعلیها از برترین الگوهایی است که در دو جنبه جامعیت برای کل بشر و دیگری الگوی بانوانی میتوان بدان اشاره نمود.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر با بیان این که در این برهه از پیچ مهم تاریخ بشر، شیاطین و شیطانصفتها چشم طمع به جایگاه بانوان در نظام خلقت دارند، اظهار داشت: نقش بانوان در میان انسانها نقشی محوری است که کسی را نمیتوان جایگزین آنها قرار داد.
وی گسترش هوش مصنوعی در زیست انسانی را موردتوجه قرار داد و با بیان این که هوش مصنوعی هیچگاه نمیتواند نقش مادران و زنان بانوان را آنگونه که شایسته جایگاه انسانی است ایفا کند، خاطرنشان کرد: متأسفانه در جهان معاصر با این که مادران در خانه حضور دارند، فرزندان بهنوعی بیمادر بزرگ میشوند و حضور مادر را در کنار خود حس نمیکند؛ گاهی اوقات مادر در محیط خانه است؛ ولی چون زیست معاصر هویت اصیل را از او گرفته است، فرزندان آن احساس مادری را نسبت به مادرانشان کمتر دارند.
نگاههای حقبین و حق جو در جهان حضرت زهرا سلاماللهعلیها را الگوی خود میداند
حجتالاسلاموالمسلمین تراشیون تصریح کرد: به لطف الهی و نورانیت اهلبیت علیهمالسلام؛ علیرغم تمام تلاشهایی که دشمنان و نظام سلطه با ابرازهای رسانهای و جامعهپذیری میکنند، نگاههای حقبین و حق جو در جهان حضرت زهرا سلاماللهعلیها را بهعنوان الگوی متعالی حس میکنند و در بسیاری از کشورها گرایش به الگوپذیری شخصیتهایی چون زهرای مرضیه در میان تحصیلکردگان و اهل مطالعه و تحقیق گسترشیافته است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان این که بهترین فرد برای تربیت فرزندان مادر است و مادر باید بهصورت مستمر مدیریت و مربیگری تربیت فرزندان را عهدهدار باشد و این به معنای خلعید از پدران نیست، اظهار داشت: مادر باید بهصورت مستمر حس مادری خود را به فرزندان انتقال دهد؛ وگرنه خلأ تربیتی در آینده فرزندان تأثیرات بسیاری را ایجاد خواهد نمود.
وی در ادامه ضمن اشاره به روایتی از امام محمدباقر علیهالسلام در رابطه با انتقال مفاهیم توحیدی، الهی و نبوی در عنفوان کودکی اشاره نمود و اذعان داشت: حضور مستمر مادر در تربیت موضوعیت دارد؛ امروز جریان فکری در دنیا وجود دارد که میخواهد حضور مادران را در کنار فرزندان بیرنگ و کمخاصیت و بیاهمیت جلوه دهد.
ویژگیهای مردان شرور
حجتالاسلاموالمسلمین تراشیون در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر این که نباید فرزندانمان را تنبل بار بیاوریم، به ویژگیهای مردان شرور در روایات اشاره نمود و بددهنی را از جمله این ویژگیها دانست و اذعان داشت: بر اساس روایات اسلامی مرد باید با لطافت ترین رفتار و کلام را با همسرش داشته باشد.
وی افزود: دست بر روی همسر و فرزندان بلند کردن و بخیل بودن را از دیگر ویژگیهای مردان شرور توصیف نمود و اظهار داشت: مرد هوشمند مردی است که برای زن و بچهاش بهاندازه کافی هزینه کند و گشادهدستی سنجیده داشته باشد. گشادهدستی سنجیده گرههای زندگی را باز میکند.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر مردانی که به زنانشان سختگیری میکنند را از دیگر ویژگیهای مردان شرور دانست و یادآور شد: سختگیریهای اقتصادی، رفتاری و بداخلاقیها زندگی را برای زن تنگ میکند و او را برای نقشآفرینی در بیرون از خانه و شغل و کار ترغیب میسازد.
وی خاطرنشان کرد: مرد شرور همواره زنش را محتاج دیگران میسازد و برای همسرش وقت نمیگذارد و نسبت به همسرش منع عاطفی دارد و به او محبت نمیکند؛ در محبت و ابراز عاطفه به همسر نباید بخیل بود؛ بخل در محبت زندگی را بیرنگوبو و پر آسیب میسازد. افراط و تفریط در محبت آسیبزاست.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به نقش تربیتی حضرت زهرا سلاماللهعلیها و خطابهای زیبا و دلنشین امیرالمؤمنین علیهالسلام نسبت به زهرای مرضیه سلاماللهعلیها اشاره نمود و تصریح کرد: بانوان در محیط آرام و پر عاطفه میتواند به رسالتهای تربیتی خود عمل کند.
زن قدرتمند زنی است که بتواند حس آرامش را به همسرش منتقل کند
وی در تشریح ویژگیهای مرد و زن قدرتمند، با بیان این که مرد قدرتمند، مردی است که خانواده، همسر و فرزندانش از وجود او آرامش میگیرند، اظهار داشت: زن قدرتمند زنی است که همانند صدیقه طاهره زهرای مرضیه سلاماللهعلیها وقتی همسرش علی علیهالسلام وارد خانه میشدند و به زهرا سلاماللهعلیها مینگریست همه سختیهای طول روز را فراموش میکردند. زن قدرتمند زنی است که بتواند حس آرامش را به همسرش منتقل کند.
حجتالاسلاموالمسلمین تراشیون در پایانی سخنان خود با تأکید بر این که قدرتمندترین فرد کسی است که در مقابل تندی و بداخلاقی طرف مقابل آرامش را حفظ نموده، بتواند در وجود همسرش نفوذ کند، خاطرنشان کرد: استمرار تربیت بسیار مهم است و انسان تا زمانی که نفس میکشد نیازمند تربیت است و رویکردهای تربیتی را نمیتوان باعجله اجرا نمود.